Enjoy your well deserved coach

Home » Bedrijven

VossCoaching – Bedrijven

 

Teamcoaching & Individuele trajecten 

Teamcoaching 

Op zoek naar een manier om teams naar een hoger niveau te tillen? Verloopt de onderlinge samenwerking moeizaam? Zijn er dusdanig veel factoren binnen teams die bijdragen aan verminderende motivatie en prestatie van de teamleden? VossCoaching helpt u hier graag bij. Naast teamcoaching bieden wij ook individuele coaching aan voor uw medewerkers. 

Individuele trajecten & Verzuimpreventie

Ervaren uw medewerkers veel stress op het werk? Is het ziekteverzuim hoger dan u zou willen? Veel werknemers ervaren stress en hebben moeite om tijdig aan de bel te trekken. Veelal door een combinatie van verschillende factoren, life-events en een slechte werk-privé balans. Als werkgever wil je hier tijdig op in spelen om zo onnodig langdurige uitval te voorkomen. 

Neem persoonlijke coaching op binnen de secundaire arbeidsvoorwaarden

Wij vertellen u hier graag meer over in een persoonlijk gesprek.

MOMS

Verzuimpreventie op maat 

Persoonlijke coaching voor moeders – MOMS, Een uniek concept voor bedrijven 

✔️ Aantrekkelijk werkgeverschap 

✔️ Verminderde werkdruk voor leidinggevenden en werknemers

✔️ Tevreden en gezonde werknemers

✔️ Minder kans op kortdurend- en langdurig ziekteverzuim

 

Hoeveel vrouwelijke werknemers heeft u in dienst? Enig idee wat het percentage is dat momenteel zwanger is, moeder is of een kinderwens heeft?

Goede zorg voor uw werknemers is van belang voor het behoud en werving van personeel, maar het helpt uw bedrijf eveneens gezond te houden doordat de kans op langdurig ziekteverzuim aanzienlijk kleiner wordt.

Vrouwen hebben ongeveer twee keer zoveel kans op ernstige stress of burn-out klachten in vergelijking met mannen. De kansen hierop worden nog hoger als het werkende moeders betreft. Wat zijn hier de oorzaken van? Naast endocrynologische en fysieke oorzaken spelen cognities eveneens een grote rol.

  • Ondanks dat de werklast voor veel vrouwen gelijk blijft ervaren zij tijdens de zwangerschap meer fysieke en psychosociale problemen.
  • Moeders blijven vaker thuis dan vaders als een kind ziek is.
  • Moeders ervaren tijdens het eerste jaar een significante verschuiving van prioriteiten.
  • De werkgever en de bedrijfsarts hanteren een andere werkwijze bij vrouwen dan bij mannen.

Wat doet MOMS voor uw bedrijf en vrouwelijke werknemers?

Wij gaan preventief te werk met bovenstaande punten in ons vizier. Wij bieden een uniek programma aan dat twee kanten op werkt.

  • We geven een op maat gemaakt advies aan de werkgever om verzuim te voorkomen en/of zo laag mogelijk te houden.
  • We begeleiden zwangere vrouwen persoonlijk in 4-6 stappen vanaf de 30ste week van de zwangerschap.

Het effect is win-win. Een betrokken werkgever, die begrijpt wat een werkende moeder gedurende 1,5 jaar nodig heeft. En een tevreden werknemer met minder verzuim, die gemotiveerd blijft en goed is in het waarborgen van een goede werk-privé balans.

 

Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

 

Voor meer informatie over het project MOMS, teamcoaching of individuele coachingstrajecten voor uw medewerkers kunt u onderstaand formulier invullen.