MOMS

Here to make your life easier

Stressklachten

Vrouwen hebben ongeveer twee keer zoveel kans op ernstige stress of burn-out klachten in vergelijking met mannen. De kansen hierop worden nog hoger als het werkende moeders betreft. Wat zijn hier de oorzaken van? Naast endocrynologische oorzaken spelen cognities een grote rol. 

“Zaten er maar meer uren in een dag.” 
Het is een misvatting om te denken dat we daarbij gebaat zouden zijn.
Bij veel moeders sluimert de stress op zondagavond al, wanneer je je realiseert dat je eigenlijk veel te weinig tot rust bent gekomen tijdens het weekend. Start je wel lekker fris op maandagochtend, dan ervaar je een overload aan stress zodra je wakker wordt met een ziek kind waardoor je alweer je werkgever moet bellen om te zeggen dat het vandaag niet gaat lukken om oppas te regelen. Je hebt het gevoel dat je op geen enkel vlak presteert zoals vroeger en dat vreet aan je. De opgebouwde stress van thuis wordt meegenomen naar het werk en vice versa. 
Daar waar je eigenlijk ‘vrij’ wil zijn om op te laden, wacht nog een veelvoud aan taken. Tel daar de slapeloze nachten en sociale verplichtingen bij op en de cirkel is rond. Er is meer te doen in minder tijd. Er worden hogere eisen gesteld en er is minder tijd voor ontspanning. Niet gek dat je op den duur niet goed meer kunt herstellen. 

Wat doet VossCoaching voor moeders? 
De meeste moeders hadden de impact die het moederschap heeft niet helemaal ingecalculeerd. Er zijn momenten waarop alles in je leven onder druk komt te staan. Een goede werk-privé balans is essentieel. Opnieuw prioriteiten leren stellen eveneens. Oude patronen waar je vroeger misschien goed mee uit de voeten kon, werken je nu juist tegen. 
Merk je dat prikkelbaar bent en oneindige to-do lists hebt? Vind je het moeilijk om tot rust te komen? Of wil je gewoon even resetten en opnieuw de balans op maken? Wij helpen moeders oude gewoontes en automatische gedachten te doorbreken om weer oog te krijgen voor datgene dat werkelijk belangrijk voor jou is. Je krijgt meer rust en tijd en neemt afscheid van cognities en gewoonten die je niet langer verder brengen. Tevens geven we indien wenselijk opvoedkundig advies. En dat alles doen we zo ontspannen en laagdrempelig mogelijk! Trajecten van zo’n 4 á 5 gesprekken zijn gemiddeld, maar korter of langer kan uiteraard ook. Meer weten? Neem gerust contact op.

Vergoeding
Misschien interessant om eens bij jou werkgever te informeren naar de mogelijkheden voor coaching met betrekking tot werk-privé balans. 
Veelal wordt daar voor iedere werknemer jaarlijks geld gereserveerd. Tarieven - Coaching particulieren

Selecteer jouw MOMS coaching product eenvoudig in onze Coaching shop. Of neem contact met ons op voor meer informatie via 06-22502822 (bellen of appen).