MOMS - Bedrijven 

Verzuimpreventie op maat 

Persoonlijke coaching voor (aanstaande) moeders

Hoeveel vrouwelijke werknemers heeft u in dienst? Enig idee wat het percentage is dat momenteel zwanger is, moeder is of een kinderwens heeft?

Goede zorg voor uw werknemers is van belang voor het behoud en werving van personeel. Het helpt uw bedrijf gezond te houden. De kans op langdurig ziekteverzuim wordt aanzienlijk kleiner, werknemers voelen zich gewaardeerd en dat  betaald zich automatisch uit in gemotiveerdere werknemers. 

Vrouwen hebben ongeveer twee keer zoveel kans op ernstige stress of burn-out klachten in vergelijking met mannen. De kansen hierop worden nog hoger als het werkende moeders betreft. Wat zijn hier de oorzaken van? Naast endocrynologische en fysieke oorzaken spelen cognities eveneens een grote rol.

  • Ondanks dat de werklast voor veel vrouwen gelijk blijft ervaren zij tijdens de zwangerschap meer fysieke en psychosociale problemen.
  • Moeders blijven vaker thuis dan vaders als een kind ziek is.
  • Moeders ervaren tijdens het eerste jaar een significante verschuiving van prioriteiten.
  • De werkgever en de bedrijfsarts hanteren een andere werkwijze bij vrouwen dan bij mannen.

Wat doet VossCoaching voor uw bedrijf en vrouwelijke werknemers?

Wij gaan preventief te werk met bovenstaande punten in ons vizier. Wij bieden een uniek programma aan dat twee kanten op werkt.

  • We geven een op maat gemaakt advies aan de werkgever om verzuim te voorkomen en/of zo laag mogelijk te houden.
  • We begeleiden zwangere vrouwen persoonlijk in 4-6 stappen vanaf de 30ste week van de zwangerschap.

Het effect is tweeledig. Een betrokken werkgever, die begrijpt wat een werkende moeder gedurende 1,5 jaar nodig heeft. En een tevreden werknemer met minder verzuim, die gemotiveerd blijft, zich gewaardeerd voelt en goed is in het waarborgen van een goede werk-privé balans.

Het UWV vergoed de kosten voor uw zieke medewerker tijdens en ten gevolge van een zwangerschap. Echter ervaren de meeste moeders pas hoe lastig het is om werk en privé te combineren bij de start van hun werkzaamheden na hun bevallingsverlof. Wij zorgen ervoor dat het de periode daarna goed blijft verlopen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Vraag hier een vrijblijvend adviesgesprek  aan.