Geert van Hout - Coach & Haptotherapeut

(Team)coach & haptonoom

Geert van Hout, geboren en getogen in Brabant maar inmiddels al zijn halve leven woonachtig in Utrecht. In 2018 afgestudeerd aan het Instituut voor Haptonomie te Nijmegen en daar sinds 2020 als docent aan verbonden.  

"Haptonomie? Wat is dat?" Dat is een vraag die mij geregeld wordt gesteld. Dus ja, wat is het nou eigenlijk? Haptonomie is de wetenschap van ons gevoelsleven. Het gaat over voelen, voelen in de breedste zin van het woord. We zijn allemaal geboren met een prachtig lijf. Met dit lijf, met jouw lichaam, kun je van alles voelen. En dat wát je voelt, dat doet iets met jou.  

Het gaat over helder krijgen wat je voelt en wat je daarmee doet.  

Zo kan het zijn dat een gevoel jou in beweging zet, of dat je je juist terugtrekt. Misschien ga je het gevoel wel analyseren, of ben je geneigd te gaan invullen wat anderen mensen daarover zouden kunnen zeggen. 

Kortom iedereen gaat op zijn of haar eigen wijze om met gevoelens. Dit patroon maakt jou uniek. Soms is dit patroon fijn, helpend en effectief. Het komt ook voor dat jouw patroon niet meer zo fijn is, zo helpend of allerminst effectief. Dan is het goed om dit samen met een haptotherapeut te gaan uitzoeken en ontdekken.   

Zweverig? Nee zeker niet. Hoe het werkt? Aan de hand van gesprekken en oefeningen waarbij je ook wordt aangeraakt, onderzoek je hoe dat voelen bij jou werkt en wat je ermee kan doen.